lauantai 1. joulukuuta 2012

¡Cojonudo!

Sanna:
Ihan outoa ajatella, miten nopeesti aika on kulunu ja mitä kaikkee me ollaan opittu. Kyllähän se tuntuu hyvältä, kun sulle sanotaan että aksentti on kuin espanjalaisella  ;) No okei myönnetään, että niitä virheitä ujuttautuu puheeseen koko ajan, mutta on siistii kun kavereiden kans jutellessa ajatuksetkin kulkee puoleks espanjaks! Me muisteltiin just tyttöjen kans millasta oli ku me tultiin Espanjaan eikä pystytty puhumaan paljon mitään. Kyllähän se kielioppi oli silloinkin jo hallussa, mutta ei sitä millään ehtiny puheeseen tunkea. Nyt sitä ei välillä edes huomaa, kun puhetta tulee ennen kuin ehtii miettiä onko verbi oikeassa muodossa tai adjektiivi maskuliini vai feminiini(noi olikin asiat, joissa menin alussa sekasin koko ajan).

Vähän espanjalaista katukuvaa. Jouluvalot jo laitettu, mutta ei ainakaan vielä ollut päällä.
Söpö graffiti, joka löydettiin, kun seikkailtiin kaupungilla Satun kans.
Tällä viikolla on taas sattunu kaikkee kivaa ja valitettavasti myös vähemmän kivaa. Jotenkin onnistun nappaamaan kaikki sairaudet, koska tiistaina olin taas aamulla vähän kuumeessa ja imusolmukkeet kaulalla turvonneina. Tunsin itseni pieneksi tytöksi mun hostvanhempien soitellessa mulle tasasin väliajoin kysyäkseen miten sujuu(olin yksin kotona ja ne töissä). Eihän mulla mikään hätänä ollut, kun katoin koko päivän kotona Bonesin tuotantokautta ja lepäilin :D Seuraavana päivänä olin jo omasta mielestä terve enkä suostunut jäämään mökkihöperöksi toista päivää, vaikka äiti mua kovasti suostuttelikin.

Keskiviikkona mentiin illalla Satun luo hengaamaan ja leipomaan suomalaista herkkuruokaa eli mokkapaloja! Meillä oli aluks niiden tekemises pieniä vaikeuksia. Espanjassa ei leivota kotona kovinkaan, niin kaikkia tarvittavia aineksia ja myöskään sähkövatkainta ei löytynyt. No kaupastahan apua saa ja Satu teki illan treenin vispatessaan kananmunavaahtoa. Lopputulos oli herkullinen ja perheet tykkäs!


Tällä viikolla tutustuttiin yksiin espanjalaisiin tyttöihin ja mentiinkin sitten eilen niitten kans maistamaan espanjalaista siideriä. Joka ei kyllä millään tavalla muistuta Suomen siideriä, vaan on enemmänkin hapanta omenaviiniä vähällä alkoholimäärällä :S No se siideri ei ollutkaan illan pääasia, vaan kavereiden kanssa hengailu ja hauskanpito. Kyllähän me siellä pari tuntia sitten istuttiinkin ja höpöteltiin. Tultiin kuitenkin aika aikasin kotiin, koska ulkona oli kylmä ja vaatteet sateesta märkinä. Ehkä myös ajateltiin, että säästetään meidän voimia tälle päivälle... Lähdetään nimittäin tänään samojen tyttöjen kanssa kaupungille juhlimaan, tanssimaan ja nauttimaan Espanjan elämästä!

Asturiaksessa siideri kaadetaan lasiin aika erikoisesti... ilmeisesti sen takia että sidra saisi vähän happea ja maistuisi paremmalta. En tiedä onko tuossa perää, mutta ainakin vaikealta se näytti. 
¡Chicas y sidra!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti