maanantai 24. joulukuuta 2012

Feliz Navidad!

Maria:

Meidän ihanat kolme kuukautta kului silmänräpäyksessä. Perjantaina oli viimeinen päivä Espanjassa, ja nyt ollaan oltu jo Suomessa tää viikonloppu. Vieläkin on ihan sekavat fiilikset, vaikka onneks on joulu niin on vähän pehmeempi lasku takas normiarkeen. Oli ihanaa nähdä lentokoneen ikkunasta ekaa kertaa lunta kun laskeuduttiin Helsinkiin, mutta samalla kaikki tuhersi itkua kun oli niin ikävä takasin. Tässä menee varmaan muutamat ekat viikot ihan totutellessa ja sopeutuessa, mutta eiköhän tää tästä, viimeistään sit kun alkaa taas koulunpenkillä aherrus. Pian meidän vaihtoaika on kaunis muisto vaan, ja tapahtumat alkaa tuntua kaukaisilta. Onneks ollaan suunniteltu paluureissua ens kesälle niin on jotain mitä odottaa, eikä lähteminen Oviedosta tuntunu niin lopulliselta. Vaikka oli kyllä tosi surullista hyvästellä kaikki ihanat ystävät ja tutut, perheestä ja sukulaisista puhumattakaan! Itku oli aika herkässä meillä kaikilla, mutta onneksi kesällä nähdään, ja nykyaikana nyt on niin helppo pitää yhteyttä muutenkin. Kaikista vaikein oli varmaan sopeutua tähän lämpötilanmuutokseen. Mun hostperhe lähetti ihanan kannustavan kuvan niiden lämpömittarista, joka näytti mukavasti lähes 27 astetta lämmintä. Melkein sama kun täällä siis, Suomessa se on vaan MIINUS 27.... Sellanen kevyt ~40 asteen ero kyllä otti vähän koville, tuntuu että nenäki jäätyy päästä irti ku vaan vähän pistää nokkaansa pihalle....

Ennen lähtöä kerkes kuitenkin tapahtua paljon kaikenlaista. Samoin kun Sannan, myös mun perhe teki reissun Madridiin joulukuun puenten (=pidennetty viikonloppu, sellanen miniloma) aikana. Oltiin ensin yks päivä Salamancassa josta Satu (joka myös kävi siellä) on jo jotain kirjotelluki. Käytiin oikeestaan niissä samoissa must see -paikoissa, kuten yliopistolla ja katedraalissa. Käveltiin paljon, ja sain rutkasti infoa kaupungin historiasta ja rakennuksista. Oli kivaa!
Salamancan Plaza Mayor, yksi Espanjan kuuluisimmista ja kauneimmista keskusaukioista.

 Salamancasta jatkettiin Madridiin, jossa vietettiin muutama päivä. Väkeä riitti, muutamalla muullakin oli ollu suunnitelmia Madridin varalle ku meillä... Käytiin monissa museoissa ja palatseissa, ja tutustuttiin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kaikista eniten kuitenki vaikutuin sen kaupungin koosta. Se oli jättikokonen, kun on tottunu tälläseen Seinäjoen kokoseen käpykylään, ja ku ei Oviedokaan mikään miljoonakaupunki oo. Asukkaita Madridissa on noin 5 miljoonaa, lähes saman verran siis kun koko Suomessa. Ei siis ihme että muutamissa paikoissa oli vähän tiivis tunnelma.... Ihanaa oli kuitenki, nautin täysin rinnoin koko ajasta siellä!
Jouluvaloja Madridin malliin.
Liikennettä riitti...
Ei ihan mun kukkarolle soveltuvia kelloja....rakas Joulupukki??!


Viimenen viikonloppu meni ihanien ystävien kanssa oleskellessa. Perjantaina kokoonnuttiin yhden kaverin kotiin, jossa meitä odotti ihana yllätys; kaikki oli urheesti kokkaillu meille kaikenlaisia espanjalaisia herkkuja. Lisäksi haluttiin kokeilla espanjalaisten uudenvuodenperinnettä: kellon lyödessä 12 kertaa vuoden vaihtuessa, niillä on tapana syödä joka kellon kumautuksella yks viinirypäle. Jos ne kaikki saa popsittua ajan puitteissa, on onni seuraavalle vuodelle taattu. Me tehtiin tää siis vähän etuajassa, mutta ainakin on onnellinen uusivuosi tiedossa, saatiin nimittäin melkein jokainen syötyä ne viinirypäleet vaikka vähän tekikin tiukkaa. Se on nimittäin hankalampaa miltä ehkä kuulostaa; ei sitä yhtä rypälettä ehi ikinä kunnolla syödä yhden kumautuksen aikana, ja lopussa kaikki on aina ku hamsterit konsanaan poskipussit täyteen varastoituna. Niitä siinä sit pitää koittaa jäystää kauheella kiireellä. Mutta kivaa oli!
Siinä ne on; las uvas!


Lauantaina lähettiin isommalla porukalla ulos, ja illan suunnitelma oli ottaa kaikki ilo niin viimesen päälle irti että olis jotain mitä muistella Suomen kylmyydessä. Oli kyllä ihanaa, tanssittiin ja juhlittiin niin huolella että illan päätteeks oli kaikilla jalat enemmän tai vähemmän muussina. Mutta oli se vaan sen arvosta!
Vipa lauantai nyyh!
Blogin puolella tulee varmaa jatkossakin tapahtumaan jonkinlaista elämää, toivottavasti ainakin. Nyt ei muuta kun ihanan rauhallista joulua kaikille ja hyvää uutta vuotta! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti